Aktualitások

Tűzoltási bemutató az Alba Plazában

Tűzoltási bemutató az Alba Plazában

Kedves Látogatóink!

Tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. április 24-én, szerda délelőtt – szerencsére csak kísérleti jelleggel -, a plázában megszólalnak a tűzszirénák és várhatóan ömleni fog a műfüst a moziból. Ne aggódjanak, ha a nap folyamán tűzoltókkal, menekülő gyerekekkel vagy parkolóban égő autóval találkoznak, mert ezek mind a Székesfehérvári Szakképzési Centrum és a helyi katasztrófavédelem közös gyakorlatának részei. A program részleteit lejjebb találják.

Az Alba Plaza ad otthont annak a komplex gyakorlati napnak, amelyen tűzriadó gyakorlatot, kiürítési -, tűzoltási – és műszaki mentési gyakorlatot is tart szakértők és a helyi szervek bevonásával a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A bemutatókkal tarkított, várhatóan 400 főt mozgató egész napos program célja a helyes magatartás elsajátítása tűzriadó esetén.

A gyakorlat programja a következő:

Reggel 8 órától: felkészülés, terület berendezése, eszközök behozatala

10:45-től: Tűzriadó és kiürítési gyakorlat

A Cinema City egyik mozitermében tűz (és sok-sok műfüst) keletkezik filmvetítés közben. A gyerekek az Alba Plaza tetejére menekülnek, ahonnan a tűzoltók F-létra segítségével biztonságban lehozzák őket. Ezt követően a parkolóban egy közlekedési balesetet szimulálnak, ahol egy autó kigyullad, amelyet a székesfehérvári tűzoltók oltanak el.

12:00 – 15:00 óráig: Tűzoltási bemutatók
A tűzoltók pályaorientációs napot tartva bemutatják a gépjárműveket, a szakfelszereléseket és a tűzoltási technikákat. A látogatók az újraélesztés helyes technikáját is elsajátíthatják. A szervezők a toborzással egybekötött kültéri bemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A gyakorlat ideje alatt a bevásárlóközpont zavartalanul látogatható, semmilyen korlátozásra nem kerül sor.

Üdvözlettel,

Alba Plaza Menedzsment

C&A_70%_akcio Corvin Plaza