hello nyár
Fűszeres flekken hagymalekvárral és zöldfűszeres cukkínivel? Armando és János ismét segít az elkészítésben!
A 2020-as évi Konyhafőnök c. műsor nyertese, Armando Mundaraín és a közönség kedvence Ötves János, összeálltak és megalkották a Comida Y Naturaleza gasztro blogot, azt mutatják meg közönségüknek, hogyan lehet könnyedén beszerezhető alapanyagokból finom, friss és laktató grill ételeket készíteni. Most elhoztuk nektek a második videójukat, melyben egyik kedvenc receptjüket, egy igazán ínycsiklandó és ízletes fogást készíthetsz el!
A sorozat folytatódik! További részekért iratkozz fel a Plaza csatornájára!
Fűszeres flekken hagymalekvárral és zöldfűszeres cukkinivel
Ha magyaros ízekre vágyunk a grill mellett, akkor ez a recept egy tökéletes választás, a zöldfűszeres cukkinivel kiegészítve.
Fűszeres flekken
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
só
bors
csili
mustár
fokhagyma
olaj
borókabogyó
Oregánó vagy kakukkfű
Elkészítés:
- A húst kicsit klopfoljuk és a szeletek szélét bevagdossuk, hogy sütés közben ne ugorjon össze.
- A sót, a borsot, a csilit, a mustárt, a fokhagymát, az olajat és a borókabogyót egy mozsárba öntjük, majd összezúzzuk és elkeverjük.
- Az így kapott páccal bedörzsöljük a húsunkat. Félretesszük pihenni, míg elkészítjük a hagymalekvárt.
- A hagymalekvár elkészítése után, amikor a rostély kellően forró a hússzeleteket rárakjuk, és oldalanként kb. 4-4 percig sütjük.
Hagymalekvár:
Hozzávalók:
4 fej lilahagyma
2 fej sonkahagyma vagy vöröshagyma
1 fej fehérhagyma
kakukkfű
1 dl vörösbor
3-4 evőkanál méz
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
- A vörös, a fehér és lilahagymát aprítsuk fel vékony szeletekre.
- A felvágott hagymát egy kis olívaolajon alacsony lángon megpirítjuk. Körülbelül 30-40 perc elteltével a hagymánk már kellően megfonnyadt. Míg a hagymánk sül, elkészíthetjük köretnek a zöldfűszeres cukkinit.
- Ezután sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a bort és a kakukkfüvet. További 20 percig főzzük.
- Végezetül hozzáadjuk a mézet és körülbelül 5 perc főzés után már kész is a hagymalekvárunk.
Zöldfűszeres cukkini
Hozzávalók:
2-3 sárga és zöld cukkini
4 teáskanál olívaolaj
1 sonkahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 csokor petrezselyem
só
bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillünket.
- Aprítsuk fel a fokhagymát és a sonkahagymát, majd a vágjuk apróra a zöldfűszereinket. Egy kis tálban keverjük össze őket az olívaolajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk körülbelül egy ujjnyi vastagságú szeleteket.
- A cukkini szeleteket helyezzük egy nagyobb tálba és öntsük le a zöldfűszeres-hagymás olajjal.
- Helyezzük a cukkinit a grillre, majd mindkét oldalát körülbelül 2 percig süssük.
Tálalás:
A kész húst hagymalekvárral és a zöldfűszeres cukkinivel tálaljuk.
Armando Mundaraín
Armando a Konyhafőnök győzelme után nem sokkal csatlakozott a Comida y Naturaleza gasztro oldalhoz, ahol egykori vetélytársával, Jánossal közösen készítenek különböző recepteket. A Comida célja, hogy közelebb hozza az embereket a természethez a különböző alapanyagokon és ételeken keresztül.
Ötves János
2020 civil Konyhafőnök egyik legnépszerűbb versenyzője. Már egészen kicsi korában nevelőszülőkhöz került, ahol 18 éves koráig nevelkedett. A gasztronómia iránti rajongása már gyermek korában elkezdődött, mert elmondása szerint nagyon szeretett enni. Az első ételt 9 éves korában főzte meg, ami egy rakott krumpli volt.
Amikor betöltötte a 18. életévét, külföldre ment szerencsét próbálni. Először Párizs volt az úticél, ahol a főzés alapjait sikerült elsajátítania, majd 5 évig még Franciaországban maradt, és különböző éttermekben sikerült elhelyezkednie és helytállnia. 2020 november 19-én megszületett kislánya Lia, azóta boldog édesapa.
János Armandoval együtt csatlakozott a Comida y Naturaleza recept oldalhoz. Fontos számára, hogy mindig jó minőségű és természetes alapanyagokból főzzön, ami pontosan illeszkedik a Comida hitvallásába. János örömmel kutatja fel a helyi alapanyagokat és recepteket, amik harmóniában állnak a természettel és nem csak a testnek, de a léleknek is táplálékot nyújtanak.