hello hölgyek

Újulj meg tavaszra !

A kopár, borongós, szürke napokat egyre észrevehetőbben felváltják a világos, színesedő, madárcsicsergéstől hangos napok. Ezek, és a felmelegedés is egyértelműen jelzi – végre itt a tavasz!
Ahogyan a természet, úgy mi is megújulunk ilyenkor. Itt az ideje, hogy a vastag, formátlan, gyakran szürke-fekete téli ruházatunkat a szekrény mélyére söpörjük, hogy helyet adjunk a tavasznak és a tavaszi ruhatárunknak.
Első lépésként érdemes átnézni, mik azok a ruhák, amik a téli ruhadarabok közül egyáltalán nem kerültek elő, és átértékelni, érdemes-e még egy évig tartogatni őket. Szabaduljunk meg minden olyan ruhától, amit már nem hordunk.
Ugyanígy tartsunk vizsgálatot a tavaszi darabjaink között is, és azokat, amik már nem tetszenek vagy méretben nem passzolnak, szintén selejtezzük ki, ajándékozzuk el.
Következő lépésként rendszerezzük a ruháinkat. A jó gardrób titka, hogy tartalmaz alap darabokat, szezonra jellemző, színesebb darabokat és aktuális trendnek megfelelőt darabokat is.

A ruhatár az időtlen, alapvető darabok köré épül, semleges színekben.

Az alapszínek a sötétkék, a fekete, a fehér, a szürke, a zöld és a barna. Legyen ezekből néhány darabod a szekrényben, amik bármivel kombinálhatók, és a legtöbb alkalomra felvehetők. Egy kék blézer, farmer, néhány könnyebb pulóver.

Vásárlásaink során igyekezzünk stílusunknak megfelelő darabokat választani, és a méretet is pontosan határozzuk meg. Az üzletközpontok bőséges árukínálatából válogassuk ki azokat a darabokat, amik tökéletesen passzolnak hozzánk, és jól is állnak rajtunk. A széles választék mellett mindenhol van lehetőség a próbára is, ne hagyjuk ki a lehetőséget.

A klasszikus alapdarabok után a tavaszi ruhatárunkban kapjanak helyet a szezonális színek.

Tavasz esetében ez könnyebb szöveteket, valamint világosabb és élénkebb színeket jelent. Ne sajnáljuk az időt, vásárlásaink során az üzletközpontban keresse a szemünk az élénk, friss, tavaszi színeket is. Kék farmer mellé egy rózsaszín felső? Esetleg egy ragyogó piros? A kiegészítők közül is bátran válogassunk, alap szettünket remekül feldobhatja egy könnyű sál, táska, kalap, és idén még mindig a maszk is.

Ha a szekrény már majdnem megtelt csinos ruhákkal, töltsük ki a hézagokat. Nézzük át, mik azok a darabok, amik esetleg hiányoznak. Szerezzük be ezeket is. Ilyenkor figyelembe vehetjük az adott évre jellemző friss trendeket, hiszen attól, hogy a klasszikus darabokból felépítettünk egy jól variálható alap ruhatárat, még feldobhatjuk a megjelenésünk egy-egy trendi darabbal. Válltömés? Puffos ujj? Érdekes minták? Az üzletközpontban járva az üzletek polcain egészen biztosan megtalálod azt, ami igazán hozzád passzol.

Ha úgy találod, hogy folyamatosan cserélned kell a szekrényben lévő darabokat, mert „nem divatosak”, az azt jelentheti, hogy vásárolnod kell még néhány alap ruhadarabot.

Ha úgy érzed, hogy a ruháid kissé unalmasak, akkor ez jól jelzi, hogy szezonális és trendi darabokra van még szükséged.

És természetesen nem feledkezhetünk meg a frissülés során a lábainkról sem – a tavaszi megújuláshoz a cipők is hozzátartoznak. A bélelt csizmák után nyújtóztassuk ki lábujjainkat, és bújjunk jól szellőző, kényelmes tavaszi lábbelikbe. Az üzletközpontban cipőkből sincs hiány. Legyen sportcipő, vagy nőies magassarkú, klasszikus fekete, vagy extrém színben pompázó, lényeg, hogy jól érezzük magunk benne.

Itt a tavasz, megújul a természet! Újuljunk meg mi is, bontsuk ki szirmainkat.