hello család

Okok, amiért jobb boltban vásárolni, mint online

Az utóbbi időben, akarva vagy akaratlanul, egyre többen szoktunk rá az online vásárlásra. Sokunknál az élet hozta így, de mi tagadás, az online vásárlás számos előnyt kínál. Talán a legfontosabb előny az a szabadság, hogy bármikor, bárhonnan vásárolhatunk. Akár a teljes ruhatárunk lecserélhetjük a kanapénkon ülve, miközben azt várjuk, mikor sül ki kedvenc sütink a konyhában.

Egyéb előnye még, hogy nem kell várakozni a pénztárnál, több ezer termékre kereshetünk rá csupán néhány kattintással és van, hogy jobb ajánlatot kapunk online, mint az üzletben. Ennek ellenére az emberek többsége még mindig a személyes vásárlást részesíti előnyben. Sokan szívesen nézelődnek nálunk az üzletközpontban is.

El is mondjuk, miért:

Azonnal megnézhető a termék
Amikor az üzletközpontban betérünk egy boltba azzal acéllal, hogy vásárolunk, azonnal előttünk a választék. Színek, anyagok, méretek közül válogathatunk. Megnézhetjük, megérinthetjük, felpróbálhatjuk.

Vajon jó a méret? Jól mutat rajtam a ruha, nem vagyok túl sápadt benne? Nem kövérít? Jó a szabása? Az online vásárlás egyszerűen nem adja meg ezeket a válaszokat, hiszen azokat csak a próbálás után tudjuk meg. Természetesen online vásárlás után is mindig visszaküldhetjük a terméket, ha nem felel meg az elvárásainknak, de minek éljünk át ilyen problémát? A valós vásárlás esetén azonnal próbálhatunk, és így a számtalan termék közül csak azt vesszük meg, amelyik számunkra tökéletes.

Megspórolhatjuk a kiszállítás díját
Ha szeretnénk valamit, elsétálunk az üzletközpontba, kiválasztjuk, kifizetjük és hazavisszük. Ezzel szemben online vásárlás esetén a kínált ingyenes szállítás általában csak bizonyos összeg feletti vásárlás után jár. Ezután pedig még várakozhatunk a futárra is, hozzá igazítva a teljes napunkat.
Hát nem jobb egy szép tavaszi napon csak elsétálni egy üzletközpontba és vásárolgatni? Főleg akkor, ha még akciók is vannak, mint éppen most a Joy-kuponnapok. A Pláza-kuponokkal számtalan termékhez kedvezményesebben hozzájutunk, ráadásul…

Azonnal megkapjuk a terméket
Bizony, ez nagyon nem mellékes szempont. Annak ellenére, hogy a legtöbb online áruház keményen dolgozik azon, hogy a kiszállítás idejét megrövidítse, nagyon kevés – ha egyáltalán van ilyen – kínál aznapi kézbesítést. Ha új ingre van szükség a holnapi interjúhoz, ha töri a lábat a cipő és azonnal kell egy kényelmesebb, ha jól jönne egy táska, mert a réginek leszakadt a pántja, vagy bármi más gond adódik, akkor csak egy lehetőségünk van – személyesen vásárolni.

Hozzáértőtől kaphatunk tanácsot
Van, hogy a tükörben látott kép nem győz meg teljesen, van, hogy egy terméket nem ismerünk, és kérdeznénk róla. Ha második véleményt szeretnénk kapni egy termékről valakitől, aki nálunk felkészültebb, akkor jobb, ha személyesen vásárolunk. Az eladóval való beszélgetés segíthet a termék jobb megismerésében és abban, hogy felmérjük, az, amit választottunk hogyan felel meg az igényeinknek. Segítséggel sokkal megalapozottabb döntést hozhatunk, miközben élvezzük is a vásárlást.

Azonnali jókedv és elégedettség
A bolti vásárlás hatalmas népszerűségének egyik fő oka az, hogy vásárlás idejére kiléphetünk az ajtón, és eljöhetünk otthonról. Az offline vásárlás azonnali elégedettséget okoz, hiszen választás után nem kell várnunk a termékre, hanem azonnal megkapjuk, ezen kívül, kár is tagadni, a vásárlás remek szórakozás. Számtalan ruhát felpróbálhatunk, illatokat szagolgathatunk, sok mindent kipróbálhatunk sétálás közben. Ezalatt beszélgethetünk a barátnőnkkel, ha egyedül vagyunk, akkor pedig az eladókkal, többi vásárlóval, kikérhetjük mások véleményét a próbáknál, és könnyedén kicserélhetjük egy másik darabra azt, ami nem megfelelő.

Bár az online vásárlás egyre népszerűbb, az offline vásárlás továbbra is uralkodik. Várunk mindenkit továbbra is – élvezzétek nálunk a vásárlás örömteli pillanatait.

És ne feledjétek. A héten május 13-16. között Joy-napok. Kuponokkal felszerelkezve várunk bennetek szeretettel üzleteinkben!