Légy stílusos esőben is

A legtöbbünk bánatára sajnos már idén nyáron is több alkalommal szinte szó szerint ránk szakadt az ég. Nagy mennyiségű eső, erős szél és hűvösebb idő, ez az, ami a meteorológusok szerint még egy jó darabig még mindenképpen megkeseríti a mindennapjainkat.
Én nem tudom ki, hogy van vele, de én ilyenkor nem igazán tudom, hogy mit vigyek magammal mondjuk egy nyaralásra, vagy miben menjek el, a várva várt fesztiválra, kirándulásra. Ezért most összeszedtem azokat az alapdarabokat, amikkel mindenképpen érdemes komolyan számolnod a hasonló időjárási körülmények közepette. Valamint a következőkben arról is szeretnélek meggyőzni, - ha esetleg szükség van rá-, hogy ezek a termékek a praktikum mellett, abszolút lehetnek menők és divatosak is, de még mennyire. No, de nézzük a konkrétumokat

1., Nem, nem ciki a gumicsizma! - Az hiszem ez egy örök dilemma. Most akkor a gumicsizma ciki vagy nem? A divatvilág jelenlegi álláspontja szerint, egyáltalán nem az, sőt! Fontos, hogy vannak szabályok, amiket, ha betartunk, akkor soha, senki nem fog bennünket leszólni csak azért, mert ebben úszunk el egészen hazáig. 
Két nagy hátránya van a gumicsizmáknak, amire, ha odafigyelünk, akkor bátran hordhatjuk őket mindenkor és mindenhol. Az egyik az, hogy alapanyagukból kifolyólag nem túl kellemes illatúak, így a munkahelyen mellettünk ülővel esetleg megváltozhat a kapcsolatunk ennek hatására. Ezért fontos, hogy a lábbeli kiválasztásakor azt vegyük meg, amelyik kevésbé kellemetlen szagú. A másik hátránya pedig az, hogy egyáltalán nem légáteresztőek, tehát nem szerencsés egy egész napot gumicsizmában tölteni, hiszen a lábunk befülledhet. A megoldás egyszerű, vigyünk magunkkal egy váltócipőt, s amint beértünk a munkahelyre, egyszerűen cseréljük le. 
A gumicsizma, valószínűleg az időjárás kiszámíthatatlansága okán ma már egy abszolút mindennapi viselet, ezért egyre nagyobb választékot találunk belőle az üzletekben. Lehet ez a lábbeli magas szárú vagy éppen boka, egyszínű vagy extrémen színes, esetleg apró mintás is, egy azonban biztos, garantáltan menők leszünk bennük. 
Én azt gondolom, hogy igen is érdemes beruháznunk egy ilyen lábbelibe, hiszen szerintem ez egy abszolút hálás darab, amit szinte egész évben hordhatunk. S garantáltan mi is így gondoljuk majd, legkésőbb akkor, amikor egy reggeli vihar után nem kell egész nap vizes zokniban ücsörögnünk a munkahelyünkön.
gumicsizma

2., Férfiak és a gumicsizma – Én azt mondom, hogy miért ne, de az urak nálam sokkal szkeptikusabbak ebben a kérdésben (is). Véleményem szerint nekik is joguk van ahhoz, hogy egy özönvíz szerű esőben is száraz zoknival érjenek be a munkahelyre, vagy esetleg az ő kedvenc bőrcipőjük se essen a nyári felhőszakadás áldozatául. Nos, én úgy látom, hogy a férfiak ezzel sem igazán tudnak/akarnak megbarátkozni, pedig számukra is kiváló modelleket készítenek, ennek ellenére is legtöbbjük nagyon idegenkednek tőle. Ez alól csupán bizonyos hobbik, és időtöltések képeznek kivételt úgy, mint a horgászat, a vitorlázás vagy a vadászat. 
Az utcán azonban még a mai világban is csak a legritkábban láthatjuk az erősebbik nem képviselőit gumicsizmában.
férfi gumicsizma

3., Esernyődivat? Naná! - Elengedhetetlen kellék, így minden bizonnyal mindenkinek lapul a táskájában egy kicsire összezárható típus, otthon pedig megtalálható még legalább egy sétapálca méretű verzió is, amit csak akkor veszünk elő, ha utána nem kell egész nap magunkkal cipelni. 
Az esernyők helyzete a divatvilágban eléggé mostoha, hiszen leginkább azért cipeljük magunkkal, mert muszáj, sőt tudat alatt a rossz idővel azonosítjuk. Pedig fontos kiegészítőnk lehet, sőt, ha színben és motívumaiban is passzol a szettünkhöz, akkor még egy kis pluszt is hozzáad a megjelenésünkhöz. Idén nagy divat az átlátszó esernyő, amin keresztül akár az eget, és a villámokat is kémlelhetjük. De, akik szeretnék, hogy ernyőjük jobb kedvre derítse őket a rossz időben, azok választhatnak a margarétamintás, a bájos pöttyös, vagy akár flamingós esernyők közül is. Az egyszínű fekete híveinek is kínál az idei szezon egy kis csavart, hiszen például egy cicafülekkel ellátott fogóval bárki belecsempészhet egy kis huncutságot az összeállításába.
Az esernyő egy rendkívül hasznos kellék, illetve egy nagyon stílusos kiegészítő is lehet, és csak rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. De természetesen mindenki óvakodik az erőteljes színű daraboktól. Ez azonban idén változhat, ugyanis a szakemberek szerint most akkor leszel menő, ha az esernyőd átlátszó, vagy minél színesebb mintákkal van díszítve.
esernyő

4., Természetesen az esőkabát is elmaradhatatlan kellék 2018-ban! - Itt, nem a tenyérnyi kis zacskóba belehajtogatott színes, nejlon csodákra gondolok, hanem a jól szabott, vízlepergető anyagból készült viharkabátokra. Így jöhet zivatar vagy szélvihar, ezek biztosan megvédik viselőjüket az időjárás viszontagságaitól. Idén tavasszal ismét beszerezhetők voltak a parkákat idéző, ámde vízhatlan anyagból készült esőkabátok, sőt a bevállalósabbak vásárolhatnak maguknak extrémebb, átlátszó darabokat is, amik alatt abszolút jól látható, mit is vettünk fel aznap. Legyen ballon szabású, A-vonalú, esetleg pöttyös vagy virágmintás, ne adj Isten átlátszó, egy jó esernyővel és gumicsizmával kiegészítve, bárkiből divatikon lehet azt garantálom.
esőkabát