Anyagok és minták 2017 őszén

A színek után a divat további alappillérei a minták, és az anyagok. 
Az idei őszi/téli időszakban, az üde tónusok mellett, a minták és az anyagok sokfélesége is garanciát jelenthet arra vonatkozólag, hogy garantáltan nem lesznek unalmasak az előttünk álló hónapok. 
Elöljáróban annyit szeretnék csak mondani, hogy nagyon izgalmas textúrák és figyelemfelkeltő motívumok következnek.
De járjuk is körbe alaposan a konkrétumokat:

Ami a mintákat illeti:
- Az előző év népszerűségén felbuzdulva 2017/18-ban is hatalmas sláger lesz a flitter. Ezt viselhetünk akár a hétköznapokban akár munkában is, ebben azonban nagyon figyeljünk oda arra, hogy milyen verziót választunk belőle, valamint mivel viseljük azt, nehogy átessünk a ló túlsó oldalára és a túlöltözöttség érzetét keltsük. 

Flitterek


- Az ősz/tél másik szinte már-már elmaradhatatlan kedvencei a kockák és a pöttyök idén is hódítanak majd, azt hiszem, hogy ezeket tényleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen valódi klasszikusoknak számítanak. Számtalan megjelenési forma és hatalmas népszerűség, ennek köszönhetően, minden gardróbban megtalálhatók, ha neked még nincs, akkor idén semmiképpen ne hagyd ki…

Kockás minta

Pöttyös

- Már néhány év is eltelt azóta, amikor először felbukkantak a hidegebb évszakok ruházatának dekorációs elemeként a virágok, illetve virágos motívumok. Ez a bemutatkozás olyannyira jól sikerült, hogy a népszerűség azóta is töretlen, így idén is meghatározó szerephez jutnak. 
Én személy szerint ezt is imádom, és abszolút jónak érzem azt, hogy ezekről a romantikus motívumokról a téli időszakban sem kell lemondanunk.


Virágminta


- Ha már a csillogásról beszéltünk, akkor nem mehetünk el szó nélkül, az idei tél nagy slágerének mondott ezüst mellett sem. A szakemberek szerint ez lesz az idei hideg napok elmaradhatatlan kisérője.
Az igazán bevállalósak a ruhák, illetve cipők vonatkozásában is erre szavaznak majd, a visszafogottabbak, pedig egy-egy kiegészítővel dobják fel a szettjüket.


Ezüst


- Végezetül a minták lajstromba vételekor mindenképpen említést érdemelnek a galaktikus motívumok is, amik a 60-as évek után most újra hódítanak. Nekem az a gyanúm, hogy ebből trendből nem lesz világraszóló őrület, az azonban biztos, hogy lesznek, akik ezt is a magukénak érzik majd.


Űrminta


Amit pedig az anyagokról tudni érdemes: 
- Mi mással is kezdhetnénk ezt a felsorlást, mint a bőrrel? 
Legyen szó akár elegáns megjelenésről, vagy egy hétköznapi viseletről, ez garantáltan tökéletes választás lesz mindkét alkalomra. S, hogy miért? 
Mert az idei kínálatban az elegáns bőrszoknyák mellett, a puha és bélelt bőrdzsekik is fellelhetők. 
Azonban a MÁTRIX hatás/stílus az, ami idei évben abszolút visszatérőnek számít. Sötét dzsekik, esetleg kabátok, fényes combcsizmák és rövid sortok, illetve szoknyák. Egy ilyen öltözékben a hatás biztosan nem marad el.

Bőr


- A bőr mellett a bársony is kötelező viselet lesz idén. De ez alkalommal, a lágy esésű, puha és könnyed darabok azok, amikkel érdemes komolyabban is számolnunk. Hölgyek esetében a rövid egyberuhák, az uraknál pedig az ingek és zakók kerültek fel a 2017-es őszi/téli „MUST HAVE” listára.


Bársony


- Természetesen a farmer továbbra is reneszánszát éli, olyannyira, hogy az igazán „fashioniszták” tetőtől talpig azt viselik majd akár csak Brook Shields a 80-as évek közepén. De, aki nem ennyire bátor, annak sem kell elkeserednie, hiszen a farmernadrágok, illetve az ingek és dzsekik továbbra is ruhatárunk alap darabjai lesznek. Színben idén egyértelműen a sötétebb tónusok dominálnak majd-


Farmerek


- A pihe-piha kötöttekről 2017-ben sem szabad elfeledkeznünk, hiszen ezek azok a darabok, amik a hideg napokon legnagyobb kedvenceink lesznek. Választhatunk belőle elegánsabb kivitelt, ami kövekkel, flitterekkel, esetleg hímzéssel díszítettet, vagy oversize modellt az előttünk álló zimankóra. 

Kötöttek

Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet