Öltözködési alapszabályok férfiaknak

Tanácstalanul állsz a tükör előtt? Ennek vajon így kell állnia? Segítünk, hogy néhány egyszerű lépéssel hogyan varázsold küllemed még megnyerőbbé.


1. A ZAKÓ:

- A kettős nyílás a zakón hatsó részén az aktuális divatnak leginkább megfelelő verzió. Arra azért figyeljünk, hogy ez a típus inkább a magasabb férfiak számára előnyös. Könnyebben zsebre tudjuk dugni a kezünket benne, anélkül, hogy bután néznénk ki. 

De az autóba beüléskor lehetőség szerint vegyük le a zakót és akasszuk fel egy vállfára, hogy ne legyen gyűrött.

- A zakó illeszkedjen a vállakhoz, hiszen nincs annál kiábrándítóbb, ha a válltömés nagyon eláll.

- A szürke vagy a kék, esetleg a barna öltöny ajánlott a hétköznapokra. A feketét hagyd meg az elegánsabb alkalmakra, illetve temetésre.

- A divatos és lezser megjelenéshez válasszunk inkább egygombos zakót

- A formális öltözetek esetében mindenképpen a kétgombos zakó a javallott

- A zakó mérete akkor megfelelő, ha begombolt állapotában is aláfér a kezünk

- Leülés előtt mindig gomboljuk ki a zakónkat

- A két gombos esetén a felső gombnak, háromgombos esetén a középsőnek – minden esetben a köldök felett kell lennie

- Minden esetben vágd le a zakó ujjáról a márkajelzést! – Legyen szó bármilyen prémium márkáról, akkor se hagyd rajta… De óvatosan távolítsd el, nehogy kárt tegyél az anyagban.


Férfi zakók


2., AZ ING: 

- A keskeny gallér a mai divatnak leginkább megfelelő, a vastagabb a régi időket hangulatát idézi.

- Rövid ujjú elegáns ing nem létezik, legalább is az elegáns megjelenéssel ez összeegyeztethetetlen! Sportos megjelenéshez, nagy nyári melegben esetleg viselhetünk ilyet, ebben az esetben az összehatás abszolút vagány és lezser lesz.

- Amennyiben vékony, átlátszó anyagú az inged, mindenképpen viselj trikót, vagy pólót. Ami mindig egyszínű, pamut és minta nélküli. Kerüld a besárgult, illetve kinyúlt nyakú darabokat.

- Mindig válasszunk az alkatunknak megfelelő fazont és főleg megfelelő méretet, a SLIM FIT nem mindenkinek áll jól, ezért nem is érdemes erőltetni…


Férfi ingek


3., NADRÁG: 

- Szára soha ne legyen túl hosszú és rövid sem. A tökéletes az, ha a nadrág szára éppen rálóg a cipőre! Maximum egy pici, diszkrét ráncólódás megengedett a lábbeli és a nadrágszár találkozások. 

- Az aktuális trendeknek megfelelve választhatunk olyan nadrágot is, aminek a szára, a bokacsontunkig ér, itt azonban figyeljünk, hogy ez nem minden testalkatnak áll jól.

- A nadrág bősége is igazodjon a testalkatunkhoz. Magas, vékony urak bátran viseljenek, szűkített fazonokat. Alacsony, testesebb társaik azonban tartózkodjanak ettől. Helyette inkább az egyenesszárra voksoljanak.


Férfi nadrágok


3. A NYAKKENDŐ: 

- Legyen ugyanolyan széles legyen, mint a gallér. S, hogy biztosra menj alkalmazd a klasszikus WINDSOR csomó fél, vagy teljes változatát és akkor biztosan megfelelő lesz.

- Minden esetben legyen sötétebb az ingnél, és hosszúságú, hogy éppen ne érje el a nadrágod


Windsor nyakkendőkötés


4. A CIPŐ:

- Színe mindig igazodjon az öltönyhöz 

- A feketét inkább temetésre, illetve elegáns alkalmakra való. A szürke sokoldalúbb, és sokkal több szín passzol hozzá, hogy a barnáról pedig már ne is beszéljünk. Ha pedig fontos számodra a divat, akkor további színekkel is bővítheted a repertoárt, csak arra vigyázz, hogy melyiket, melyikkel kombinálod…


Férfi cipők


5., KIEGÉSZÍTŐK:

- ÖV- Legyen mindig ugyanolyan színű, mint a cipőd, és lehetőleg ne legyen túl vastag.

- MANDZSETTAGOMB – Tedd harmonikussá, valamint elegánssá a megjelenésed, és viselj mandzsetta gombot, illetve ha az már megvan, akkor mindenképpen tedd láthatóvá.

- ZOKNI - Győződj meg róla, hogy a zoknid megfelelő hosszúságú még akkor is, ha leülsz. Hiszen egy elegáns öltöny alól kikandikáló szőrős férfi láb rendkívül kiábrándító. A színe mindig passzoljon a szetted többi részéhez, illetve csak akkor válassz vagányabbat, esetleg színeset vagy mintást, ha tudod, hogy maradj még ilyenkor is stílusos.

- MELLÉNY – Soha ne gombold be a legalsó gombot, mert így elkerülheted a "kötözött sonka" effektust, valamint az öv is kényelmesen elfér alatt.

Férfi mellények


- ÖV – Színben mindig harmonizáljon a cipővel és ne legyen túl vastag.

- DÍSZZSPEKENDŐ – abszolút ajánlott, sőt! De fontos összehangolni színben a szett többi részévéle, s akkor a hatás nem marad el!


Férfi kiegészítők


Cikk: Kernya Mariann (MAYA)
Fotók: Internet