Arany és ezüst ékszer kisokos

Pesti Ékszer üzlet – bemutatása:
Az Allianze-Veszprém Kft. 1997. óta áll az ügyfelek rendelkezésére az ékszerek és órák birodalmában.  Céljuk mindig is egy magas színvonalú üzlethálózat kialakítása volt, mely mára már 4 üzlettel büszkélkedhet. 
Olyan klasszikus arany- és ezüst ékszerekkel, valamint karórákkal való megjelenést képviselik, melyek hiányoznak a hasonló profillal működő üzletek kínálatából, természetesen szem előtt tartva a látogatók igényeit.

Pesti ékszer

Forgalmazott termékeik:
Kínálatunk 60-70%-át a hagyományos arany és ezüst ékszerek teszik ki, 30-40%-át pedig karórák és márkatermékek: Bering, Nautica, Gant, Roamer, Swiss Military, Doxa, Ice-Watch, Paul Hewitt, Cluse, Misaki, Silvertrends, Oliver Weber, Rochet, Save Brave, Fossil, Lorus, Esprit, Pierre Cardin, Go, Casio, 

Egy-egy ékszer, óra különleges értéket képvisel, mely generációról generációra öröklődik, végig kíséri a család életét, akár több nemzedéken keresztül.
Vannak családok, akikkel folyamatos kapcsolatban vagyunk a lánykéréstől kezdve, a keresztelőn át, egészen a házassági évfordulókig.

Amiért érdemes Náluk vásárolni:
- Törzsvendégeik már tudják: náluk hozzáértő szakemberekre, és kedves kiszolgálásra számíthatnak.
- Teljeskörű szerviz háttérrel rendelkeznek mind ékszerek, mind órák tekintetében.
- Termékeikre garanciát biztosítanak.
- A webshopjukból többszáz termék készletről azonnal online megrendelhető.
- Ingyenes házhozszállítás az ország egész területén 15.000 Ft feletti vásárlás esetén.
- Ügyfélszolgálatuk a hét minden napján rendelkezésre áll annak érdekében, hogy felmerülő kérdéseikre mielőbb választ kapjanak.

1., Élettani hatások: 
Az arany még ötvözött formában is kedvező hatással van szervezetünkre (selymessé teszi a bőrt, serkenti a vérkeringést, jót tesz az ízületeknek, nyugtatóan hat az idegrendszerre), s ezek a hosszantartó viselésnél nagyon is lényeges szempontok.
Az ezüst baktériumölő hatása már egészen az ókortól kezdve ismert. Ezért is tartották régen az ivóvizet is ilyen edényekben. Az ebből készült étkészletek pedig jótékony hatással voltak a száj és ínybetegségekre. (A gyerekeknek a fogzás időszakában pl. ezüstkanalat adtak rágcsálni).

2., Mi a különbség a fehér, sárga és a vörös arany között? 
Aranytartalmuk azonos - attól függően hány karátosak - az ötvöző agyagokban, illetve azoknak az arányaiban van eltérés, ez okozza a színkülönbségeket. 
A sárga aranyban színtiszta réz, és színtiszta ezüst van, mint ötvöző anyag. Az ezüst magasabb arányban, mint a réz, ezért világosabb és sárgásabb a színe. 
A vörös aranyban szintén színtiszta réz, és színtiszta ezüst van, azonban magasabb a réz aránya, emiatt lesz vöröses a színe (mivel a színréz vörös). 
A fehéraranyban nikkel, vagy palládium és ezüst van ezért lesz a színe szürkésfehér.

Ékszer típusok

3. Arany:
Elsőként vegyük górcső alá az aranyékszereket, hiszen már többezer éve kedvelt alapanyagról van szó. Mindig luxuscikk volt, s még napjainkban is igen komoly értéket képvisel, emiatt nem feltétlenül reagál olyan gyorsan a divat változásaira. Éppen ezért a klasszikus, és kifinomult darabok az igazán népszerűek. Hiszen ezeket nem cseréljük le szezonként, hanem nagy becsben tartva, sokszor csak jeles alkalmakon viseljük és féltve őrizzük. Ezért fordul elő az, hogy akár generációkon át örökítünk egy szívünknek oly kedves darabot. Amúgy az egyik legkevésbé allergén ékszer. Klasszikus darabok alatt a hagyományos, finom vonalvezetésű nyakláncokat értjük, medálokkal kiegészítve, melyeket gyakran foglalt kövek, vagy tenyésztett gyöngyökkel díszítenek. Ezeket a modelleket sokan hozzáillő fülbevalóval, karlánccal, gyűrűvel teljes garnitúraként választják még napjainkban is.
Az igazán extrém, tiszavirág életű trendek valóban kevésbé jelennek meg az arany ékszerek világában, a divatra mégis igyekeznek gyorsan reagálni a tervezők és gyártók. Napjainkban divatos újdonságnak számítanak az életfa motívumok.

Valódi felpezsdülést hozott az arany ékszerek világában a rozé szín megjelenése. Akár önmagában, akár sárga vagy fehér arannyal kombinálva igazi sláger termék.

Arany ékszerek


4., Ezüst:
Hűvös, éteri, mint a holdfény. Csodásan mutat a sötétebb bőrtónuson, éppen ezért vannak, akik kifejezetten nyári ékszerként hordják.
Bár nemesfém, Magyarországon 925 ezrelék finomságú, az úgynevezett sterling ezüst ékszerek hozhatók forgalomba, ára mégis alacsonyabb az aranyénál.
Talán emiatt is bátrabban nyúlnak hozzá a tervezők is. Legyen szó csillogó vagy antikolt, kövekkel borított vagy sima felületű, oversize vagy aprólékos, finom kézimunkáról garantáltan mindenki megtalálja majd a kedvére való modellt.

A férfiak körében is igen kedvelt az ezüst ékszerek viselése, amik jól kombinálhatók bőrrel, kaucsukkal. S a megszokott ékszerek mellett sokan a mandzsettagombot, vagy a nyakkendőtűt is ebből az anyagból választják.

Ezüst ékszerek


5., Hogyan ápoljam nemesfém ékszeremet? 
A nemesfém szépsége időtálló, ám megfelelő ápolás nélkül megkophat az eredeti „fénye”. Jó hír, hogy ez megfelelő karbantartással, könnyedén kiküszöbölhető. Az ékszerek tisztítása egy cseppet sem bonyolult. Ha használat után áttöröljük őket a megfelelő ékszertisztító kendővel, mindig hibátlanul csillognak majd. 
A lényeg, hogy megszabadítsuk a szennyeződésektől, vékony zsírrétegtől, mely a bőrünkkel való érintkezés során rátapadt. Átmoshatjuk őket szappanos vízzel, a nehezen hozzáférhető részeknél használhatunk puha szőrű kefét. Ezután töröljük szárazra a felületüket puha kendővel. 
Léteznek tisztító folyadékok az aranyhoz, és az ezüsthöz, de itt nagyon fontos a használati utasítás pontos betartása! Ezek a savak pár másodperc alatt leoldják a felületet elszínező oxidréteget, utána alaposan le kell öblíteni az ékszert és jöhet a szárazra törlés. Gyönggyel, drágakővel díszített darabokat ne tisztítsunk ilyen folyadékban! Az ékszer csillogással hálálja meg a törődést. Ha mégis bizonytalanok vagyunk magunkban, bízzuk szakemberre a tisztítást!
Használaton kívül lehetőleg zárt dobozban tároljuk csillogó kincseinket. 
Magas kéntartalmú gyógyvízben ne viseljünk felületkezelés nélküli ezüstöt, könnyen megfeketedik. Ez vonatkozik a kénes samponokra, kenőcsökre is. Parfüm, testápoló stb. ne kerüljön közvetlenül nemesfém kedvenceinkre, így tovább maradnak újszerűek.

Ékszerek tisztítása

6., Méretre igazítás:
Az ékszer eredeti mérete nem minden esetben passzol tökéletesen, ezért sokszor méretre igazítás szükséges. A fazonól, a kövek elhelyezkedésétől és a kívánt mérettől is függ, hogy mennyit lehet igazítani rajta. Ennek nyoma a legtöbb esetben szemmel nem látható. S ami még nagyon fontos, hogy a termék ezt követően sem veszíti el a garanciáját!

7., Tedd egyedivé véséssel az ékszeredet!
Ma már egyre elterjedtebb, hogy a karikagyűrűk megfelelő kiválasztása után a pár, egyedi véséssel is megjelöli a gyűrűiket. A vésést történhet, kézi és gépi formában, illetve a gyűrű belső és a külső felére is. 
S, hogy mit vésessünk bele? 
Ez lehet az esküvő dátuma, a nevük, egy szerelmes gondolat, vagy akár egy egyedi motívum/szimbólum is. A vésés milyensége nagyban függ a kiválasztott gyűrű fazonjától, ezért nyugodtan kérje a szakember segítségét az egyedi igények megvalósításához! 
De vésetni nem csak karikagyűrűk lehet, hiszen díszíthetjük ezzel medálunkat vagy akár a karlánc lapkáját is.

Ékszerek vésése 

Cikk: Kernya Mariann (#MAYAstylist)
Fotók: Internet