Fürdőruha trend 2017

Most, hogy hivatalosan is elkezdődött a nyár, és a hőmérő higanyszála is 30 fok fölé kúszott, itt az ideje, hogy áttekintsük, melyek lesznek a szezon fürdőruha trendjei. Én személy szerint minden évben izgatottan várom, milyen újdonságokkal rukkolnak elő a legnagyobb divatmárkák, s mi az, amiből mindenki kedvére válogathat. Így ha még nem döntötted el, te melyik forma mellett teszed le idén a voksodat, akkor nézzük át a teljes kínálatot együtt!

A 2017-es nyári fürdőruhatrend egyik legfőbb jellegzetessége, hogy a képzeletre bízza a legtöbbet. Vagyis:
- A mindent megmutató tangák helyett a magas derékvonalú alsórészek kerülnek előtérbe.
- A rafinált fazonok hódítanak, így az egyik váll kibukkan majd az aszimmetrikus fazonokból.
- A csipkés-horgolt anyagokon sejtelmesen átlátszik a napsütötte bőr, ahogy a fűzős vagy résekkel tarkított megoldásokon is. 
- A visszafogottság és incselkedő flört, szemérmesség és a csábítás egyszerre jellemzi az idei évet, így az uraknak már most azt ajánlom, hogy készüljenek… mi pedig nézzük, mi lesz igazán menő a vízparton!

FORMÁK, FAZONOK:
1. Egyrészes – Ez az egyik legmegbízhatóbb szabásvonal, ami szinte minden testalkaton jól mutat, így abszolút joker darab. Ha biztosra akarsz menni, akkor mindenképpen szerezz be egyet belőle, amire tényleg szinte minden körülmények között számíthatsz. A tervezők idén kiemelt hangsúlyt fektettek az izgalmas kivágásokra, s e mellett idén újdonságként a kötős megoldások is abszolút hódítanak.

Egyrészes fürdőruha

2. Bikini - A másik alapforma ez a kétrészes modell, amiből manapság már annyi féle típust terveznek, hogy garantáltan találunk olyat, ami kihozza alkatunkból a legjobbat. A hatalmas választék ellenére mégsem könnyű feladat a megfelelő bikini kiválasztása, hiszen nagyon fontos a szabás, a szín és a minta mellett, az is, hogy kényelmesen érezzük magunkat benne. Az idei trendben helyet kaptak a pasztellszínek, a látványos zöldek, és persze az örök klasszikus fekete továbbra is óriási népszerűségnek örvend.

2017 bikinik

3.Plus size – Ebben a trendben az egyik legmeghatározóbb pillanat a tavalyi évben az egyik nagynevű nemzetközi magazin bikinis kiadása volt, amiben címlapon szerepelt a világhírű plus size modell, Ashley Graham. Ez a mozgalom, amely a body positive elméletet erősíti, azóta is nagy befolyással bír a divatiparban. A sportos dizájntól, a nőies vonalakon át, a színes egyrészesekig szinte bármilyen fürdőruhát választhatnak a teltebb hölgyvásárlók. A színeknek, formáknak és mintáknak pedig úgy tűnik, semmi sem szabhat határt.

Plus size bikinik

TRENDKALAUZ 2017. nyár:
KLASSZIKUS MEGOLDÁSOK - Idén nyáron is hatalmas sláger a csipke, legyen szó akár egy- vagy kétrészes fazonról. S, ha már csipke, akkor a fehér szín gyakorlatilag kihagyhatatlan. A még tökéletesebb hatás érdekében, ezt a szettet koronázd meg egy kalappal, és egy áttetsző strandruhával (Amik szintén fontos kellékei egy menő strand szettnek)

MERÉSZ RÉSEK, FŰZŐK – Azt gondolom, hogy a csipkén és a horgolt anyagon átsejlő bőr szexissége elvitathatatlan. Így ezt a hatást igyekeznek előidézni a textilbe vágott, apróbb-nagyobb rések is, amelyeken keresztül hívogatón bukkan elő a napbarnított bőr. 

A HIPPISÉG ABSZOLÚT MENŐ - A hippi vonal 2017-ben is meghatározó. S ennek jegyében hódítanak a horgolt anyagok, a rojtok, és az élénk színek, valamint látványos etno minták egyaránt. S, ha ez megvan, akkor már nincs más teendőd, mint a hosszú hajadat középen elválasztani, és a megfelelő hajpántot megtalálni.

SOKPÁNTOS MEGOLDÁSOK - A mindenfelé tekergőző pántok akár a fürdőruha felső, akár az alsó részén idén abszolút előtérbe kerülnek. Fűzőszerű fazonokkal párosítva remek harmóniát hoznak létre. Csak ajánlani tudom.

EXTRÉM FAZONOK - A fürdőruhák szabása is a szexi-jelleget szolgálja. Ennek köszönhetően az egyrészesek bikinik vonala egészen a mell alsó ívéig, míg a dekoltázs a köldökig is érhet. A tankini és a merész egyrészesek közötti határvonal elmosódik, így alig lehet eldönteni, hogy merészen felvágott egyrészest vagy bikininek átalakítható tankinit látunk. Az aszimmetrikus megoldások is a csábítás eszközei: a féloldalt kibukkanó váll, a csípő bizony meglódítja majd az erősebbik nem fantáziáját.

ELTAKARVA IS SZEXI - Magas derekú alsórészek, egy crop toppal vagy egy fodrokkal ellátott felsőrésszel kombinálva abszolút tökéletesek, s ennek azok is örülhetnek, akiknek itt-ott akad némi takargatnivalójuk. Ezekkel a darabokkal úgy tudjuk elfedni bizonyos testrészeink, hogy közben még a szexi hatás sem marad el!

SZÍNEK, MINTÁK, KIEGÉSZÍTŐK:
Nem csupán a stílusunk, de a testalkatunk, a haj-vagy éppen a szemszínünk is meghatározza, hogy mennyire állnak jól nekünk a mintás darabok. Aki, a visszafogott színek helyett, inkább valami feltűnőre vágyik, az idei évben garantáltan megtalálja majd a tökéleteset. 
A csíkos és pöttyös továbbra is abszolút sláger, ahogyan a geometrikus, és a trópusi minták is nyerők. 
Az etno- és military stílus is helyt kap, de akár kétféle megoldást is választhatunk a kifordítható fazonokkal, amelyeknek egyik oldala mintás, a másik egyszínű. 
A merész színpárosítás is jellemző a mintákra, legyen szó akár fürdőruháról, akár a muszlinanyagból készült poncsó szerű strandruhákban, amelyeket idén óriási kalappal trendi hordani. Ez utóbbiak a fényvédelem szempontjából is remek választások, de ennek ellenére se feledkezünk meg a fényvédő krémek használatáról sem! 

Strandruhák kalappal

Tippek az alkatodhoz illő fürdőruha megtalálásához:

Ha nagyok  a melleid, mindenképpen tartsd szem előtt a megfelelő alátámasztást. Tehát leginkább a merevítős darabok valók neked. Ami pedig a pántot illeti, a vállpántos egyértelműen kényelmesebb, mint a nyakba kötős.
Ha pont az ellenkezője jellemző rád, vagyis kicsi a melled, akkor válogathatsz a háromszög alakú és a pánt nélküli fürdőruha felsők között. S, ha tudnád, hogy hány nagyobb mellű lány irigyli ezeket a darabokat... Ha szeretnél, akkor optikailag csalhatsz egy kis fodorral a mellrésznél.
Ha molett vagy, vagy van egy kis úszógumid, amit nem szeretsz, akkor érdemes körülnézned az egyrészes fürdőruhák között, ahol vannak igazán szexi darabok is. Vagy ott vannak a nagyobb bugyis, és akár fűzős, toppos fazonok.
Ha a fenekeddel vannak gondjaid, akkor a csípőfazonú vagy sortos fürdőruha alsó a legelőnyösebb a számodra.

STRANDVISELET FÉRFIAKNAK:
Sokan úgy gondolják, hogy a divat változása csak a nőket érinti, ám a tervezők egyre többet gondolnak a férfiakra is. Fazonban ugyanúgy, mint a minták és a színek vonatkozásában is egyre nő a választék, így már a férfiaknak sem kell félniük attól, hogy az idei szezont is ugyan abban a fürdőnadrágban kell átvészelniük.

TRENDKALAUZ 2017. nyár:

MODERN FECSKE - Napjainkban újra előkerült ez a fazon, némileg frissített formákkal. A tradíció kedvelői előszeretettel választják ma is ezeket a darabokat, amik abszolút ideálisak napozáshoz, mivel nem sokat takarnak, ám pont ez az, ami sokakat feszélyez is, így a kevésbé magabiztos viselőknek ez szóba sem jöhet.
Többnyire az egyszínű variációk vannak jelen a piacon, de idén több márka is geometrikus mintájú, csíkokkal és négyzetekkel tarkított darabokat dobott a piacra. A mediterrán országok fiataljai egyre inkább kezdenek e fazonra visszatérni. A magyarok egyelőre kevésbé bevállalósak.

Fecske 2017

BOXER - A sort fazonú alsónemű fürdőruhává nőtte ki magát. Szintén sokat sejtet, ám fazonja mégis vagányabb. Legyen egyszínű, mintás, kockás, vagy csíkos, mindegyik abszolút trendi idén.

RÖVIDNADRÁG - A fecske mellett ez a másik igazi klasszikusnak számító fürdőnadrág, amely abszolút töretlen népszerűségnek örvend. Olyannyira, hogy külföldön az eladási listákon már háttérbe is szorította a hosszabb fazonú boardshortokat. A combközépig érő rövidnadrág bármilyen vízi vagy vízparti sporthoz ideális, hiszen abszolút kényelmes és nagyon trendi.

Fürdőnadrág

BOARDSHORT - A mai fiatalok körében nálunk, még mindig ez a fazon a legnépszerűbb. Általában térdig ér, így napozáshoz nem a legideálisabb, viszont minden más sporttevékenység tökéletesen űzhető benne. Ez a biztosítja a legnagyobb komfort érzetet a férfiak számára, hiszen fazonja olyan, akár egy utcai sort. Élénk színek, feltűnő minták és látványos printek jellemzik leginkább, ám idén ebben is megjelennek a retro vonások, aminek köszönhetően a fakóbb, kopott hatású darabok is elérhetővé váltak.

Boardshort 2017Cikk: Kernya Mariann (MAYA) - Plaza stylist
Fotók: Internet