Férfiak és táskák? - ABSZOLÚT!

Férfiak és táskák? A válasz abszolút IGEN!

Én teljes meggyőződéssel azt vallom, hogy egy úriembernek sokkal stílusosabb egy jól megválasztott táskával közlekednie, mint jól telepakolt zsebekkel. Ezért én a magam részéről, arra bíztatnék minden férfiút, hogy nyugodtan válasszon magának egy megfelelő darabot, és garantáltan imádni fogja azt.
Nem fogok hazudni, természetesen a praktikum mellett a divat szempontjából is érdemes beszerezni egy jó táskát mindkét nem számára, hiszen amellett, hogy minden kéznél lesz, még valamelyest fel is dobhatjuk vele a megjelenésüket. Na persze azért, mint mindent, ezt sem kell túlgondolni... J

Felgyorsult világunkban naponta találkozunk azzal a problémával, hogy a kulcs, a pénztárca, a mobiltelefon és a papír zsebkendő mellett, hogyan vigyük magunkkal a laptopot, a dossziékat, hogy egy dezodorról, esetleg gyógyszerről, vagy némi elemózsiáról már ne is beszéljek. Azt azért mégsem várhatjuk el az erősebbik nemtől, hogy ezt mind, beletuszkolják a zsebeikbe.

Összeszedtem néhány olyan táska típust, amit én abszolút el tudok képzelni a férfiaknak. Ennek legfőbb célja pedig az, hogy bebizonyítsam mindenki számára, hogy napjainkban már nem annyira élesek a határok ebben a kérdésben sem, mint évekkel ezelőtt, hiszen gondoljunk csak bele, hogy a hölgyek is mennyien viselnek maszkulin vonalvezetésű ingeket, nadrágokat, sőt akár nyakkendőt vagy csokornyakkendőt is.


1., Aktatáska, vagy „messenger bag” - Ha egy amolyan „férfiassági” rangsort hoznánk létre, akkor ott egészen biztosan az aktatáska végezne az első helyen. 
Ugye ezzel még senkinek nem mondtam újat, hiszen ezek a darabok már évtizedekkel ezelőtt is megfordultak apáink, nagyapáink kezében, különösen bizonyos szakmák esetében. 
Egyik hátránya az, hogy lefoglalja a kezeket, és cipelésük nem kimondottan kényelmes. Sőt formájának, valamint anyagának köszönhetően, a sportosabb összeállításokhoz nem minden esetben passzol. Előnye, hogy egy igazán klasszikus darab, így vele szemben még az ízig-vérig kritikusok is szimpátiát tanúsítanak, valamint szinte biztosan sosem megy ki a divatból.

Férfi aktatáskák2.,  Hátizsák, szinte mindenkor, és mindenhol - egyik legnagyobb előnye, hogy mindkét kezünk szabadon marad és viszonylag nagy súlyt is tudunk cipelni – feltéve, ha a hátunk bírja a kiképzést. Sőt napjainkban abszolút menőnek számít, így viselése erősen javallott. Plusz rengeteget találunk belőle az üzletekben, így csak a képzeletünk, illetve a pénztárcánk szabhat határt. A hátránya viszont, hogy sokak szerint nem a legbiztonságosabb módszer értékeink tárolására, valamint nyáron melegíti a hátat és sok esetben még az izzadás sem lekerülhető alatta.

Hátitáska férfiaknak

3., A nagy pakolós - Ha egy pulóvert, vagy az edzőfelszerelését is magával kell, hogy vigye, akkor tökéletes választás lehet a „nagy pakolós táska”. 
De fontos, hogy a női táskákhoz hasonlóan, a férfiaknak készült verzióban is el lehet veszni, így érdemes zsebekkel, rekeszekkel és elválasztásokkal rendelkező darabot választani. 
Előnye, hogy tényleg minden belefér, de a nagy űrtartalom miatt könnyen túlpakolhatjuk, így a súlya is megnő, és nem tudjuk magunkkal cipelni egész álló nap. Érdemes tehát olyat választani, aminek felcsatolható vállpántja is van, így egyrészt felszabadul mindkét kezünk, másrészt kényelmesebb is az élet vele.

Nagy táskák férfiaknak

4., Crossbody férfiaknak is – Ahogy én látom, a 21. századi férfiaknál ez a típus váltotta fel az autós táskát. Talán ez az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb verzió, ha mindenképpen szeretnénk egy igazi favoritot találni. A méret, az anyag és a szín szempontjából is határ a csillagos ég. Kedveltek a kisméretű szövetből, vagy bőrből készült darabok éppúgy, mint a nagy, akár egy laptopot is könnyedén elnyelő társaik. Aki biztosra akar menni, válassza ezt a fazont, mert ezzel garantáltan nem nyúl mellé.

Cross Férfi táskák
 
Cikk: #MAYAstylist
Fotók: Internet