Top táska trendek 2017 tavasz-nyár

Idén tavasszal minden divat, ami eddig is trendben volt, így például a nagyméretű, kényelmes és sokak által kedvelt SHOPPER vagy BEVÁSÁRLÓ táska, e mellett tovább hódítanak a CLUTCH vagy BORÍTÉK fazonok is. Ezek mellett azonban számos újdonsággal is bővült a kínálat, nézzük a konkrétumokat:

1.,  KÉNYELMES HÁTIZSÁK - 2016 után, legnagyobb örömünkre idén az utcai divat egyik meghatározó alapkelléke a hátizsák. Bár sokan tartanak ettől a fazontól, pedig kellő odafigyeléssel egy sokféleképpen kombinálható, jól kihasználható, praktikus és kényelmes darabra tehetünk szert benne. Amit, ha helyesen viselünk, akkor még egy kifejezetten egészséges is a többi típushoz képest. Véleményünk szerint, ha két fontos szabályt betartunk, akkor garantáltan nem csalódunk benne.

  • Mint minden kiegészítő esetében itt is fontos összehangolni azt a napi öltözékünkkel. Egy pasztellszínű, kifinomult anyagú hátitáskával garantáltan nőies végeredményt érhetünk el. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a gyakorlatban ezeket a kicsit lazább, vagányabb kiegészítőket elsősorban kényelmes, lapos cipőkkel (tornacipőkkel, sportcipőkkel, sliponokkal, nyári csizmákkal) viseljük, de a bevállalósabbak húzhatnak hozzá egy jó kis körömcipőt is.
     
  • A tökéletes hátizsák kiválasztásakor mindenképpen figyeljünk a méretarányosságra, ezért hangoljuk össze azt testméreteinkkel.


Hátizsákok

2., A FÉLHOLD vagy FÉLKÖR az idén is abszolút hódít - 2016 egyik nagy táska újdonsága ebben az évben továbbra is abszolút hódít. Ezek a közepes vagy viszonylag nagyméretű, jól pakolható, legtöbbször igazán minőségi alapanyagokból készült darabok, nagyon is praktikusak, hiszen elfér benne minden fontos dolgunk is. A hosszabb, állítható és masszív pántnak köszönhetően pedig szuper kényelmesek és sikkesek is egyszerre. Nekem ez az egyik nagy kedvencem, hiszen egyszerre vagány és extrém a formája miatt, viszont nagyon is nőies és igényes az anyagfelhasználás okán.

 Félhold táska

3., A LÁNCPÁNTOS VÁLLTÁSKA Az egyik abszolút kedvenc fazon, amit szinte mindenki imád, s ami a méreténél fogva jóval kisebb, kifinomultabb, klasszikusabb és egy igazán nőies darab. Olyannyira, hogy a ma divatban lévő táskák  tökéletes másai annak, mint amit maga Audrey Hepburn viselt, az Álom luxuskivitelben című filmben, klasszikus feketében. Ez a stílus mindenképpen szögletes formát kíván, a színek és a díszítőelemek vonatkozásában azonban napjainkban határ a csillagos ég. Ennek köszönhetően az egyszerűbb, visszafogottabb darabok épp úgy divatosak, mint az extrémebb színes vagy mintás verziók.

Láncos táskák4., MIKRO TÁSKA - Feltehetően ez lesz a táskakollekciód egyik, ha nem a legkevésbé funkcionális darabja, azonban az is elvitathatatlan, hogy egyben a legelbűvölőbb is… A mikro táska úgy néz ki, mint egy klasszikusan elegáns, szögletes vonalvezetésű táska kistestvére. Méretének köszönhetően legtöbbször kézben cipelhető, de azért a biztonság kedvéért legtöbbször egy hosszú pánttal is ellátják, ha esetleg úgy lenne kényelmes számunkra. A színek vonatkozásában a pasztell rózsaszín épp úgy fellelhető, mint a babkék, de természetesen léteznek belőle extrémebb, feltűnőbb színű, illetve mintás verziók is.  


Mikro táskák


5., KLASSZIKUS KÉZITÁSKA - Ez az a fazon az, ami garantáltan soha nem megy ki a divatból, ám ebben a szezonban kifejezetten trendinek számít. Ez különösen igaz akkor, ha a ’70-es évek stílusát idézi, jól megtervezett formájával és pasztell színeivel. Kézben és karon egyaránt illik viselni, sőt most újra reneszánszát élik a vállon hordott darabok. Válassz egy közepesen nagyméretűt, olyat, amiben még kényelmesen elférsz és mégsem vonja el a tekintet az öltözékedről, illetve nem okoz gondot a cipelése.

 Kézi táskák6. , ZSÁK, BATYÚ, ESETLEG VÖDÖR: – Igen, az idei táskadivatban ezek az elnevezések is megtalálhatók. A különleges név hasonlóan extrém formát takar, ami ennek köszönhetően nagyon népszerű a hölgyek körében, s egyre többen választják előszeretettel vidám tavaszi outfitjükhöz ezt a bohém típust! Legfontosabb jellemzője, hogy általában nincsenek benne elkülönült rekeszek, ezért sokak számára nem praktikus. E mellett másik jellegzetes ismertetőjele, hogy felül egy általában anyagával azonos zsinórral összehúzható, lezártható, hordani pedig leggyakrabban vállon szokás.

Vödör táskák

7., AMI PEDIG A SZÍNEKET, A MINTÁKAT ÉS A DÍSZÍTŐELEMEKET ILLETI:  - Itt is, mint a divat összes más területén érvényben van, hogy a pasztell mellett, a harsány árnyalatok is abszolút hódítanak. Sőt a merész printek is nagyon kedveltek, az akár egészen meghökkentő minták is hódítanak. Jöhetnek a geometria elemek, vagy a ruhával azonos motívumok egyaránt. Jelszó, bátraké a szerencse.... :) 

 

A díszítőelemek közül pedig a rojtok, a kövek, a nagyméretű fémes csatok, karikák és láncok a legmeghatározóbbak.
Ami pedig szinte abszolút kötelező minden táska esetében azok a színes és puha pom-pom-ok.

Kernya Mariann (Maya)

Fotók: Internet