TOP 10 divatbaki

Divatbakik, amiknek egy jó részét életében egyszer vagy többször biztosan mindenki elkövet..... 

1., Zokni + szandál párosítás - Az ember azt gondolná, hogy ezt a kombinációt inkább az erősebbik nem képviselői hordják szívesen, pedig nem. Való igaz, hogy kb. fél évvel ezelőtt volt egy gyenge próbálkozás a divatba történő bevezetésére, de szerencsére az ötlet gyakorlatilag már a kifutókon elvetélt. 
Nem igazán tudom elképzelni, hogy ez bárkinek is jól állna, nekem legalábbis nem jön be.
Egyszerűen nem hagyja érvényesülni a cipőt, megrövidíti a lábakat és az egész megjelenésnek ad egyfajta bizarr hangulatot. 
Kicsit az úttörő korszak fehér térdzokni+szandál feelingre emlékeztet. 
Ennek ellenére az idősebb korosztályt nem lehet róla lebeszélni. Elfogadom, hogy számukra van benne kényelem és praktikum, de azt azért megállapíthatjuk, hogy divatosnak semmiképpen nem mondható. A fiatalabb korosztálynak én nem igazán ajánlanám. 
Ennek van egy még durvább fokozata, amivel már jómagam is szembesültem nem is egyszer (!!), ez pedig a vietnámi papucs+harisnya kombináció. 

Na erről egész egyszerűen nem is tudok mit mondani.


Zokni szandál baki
 

2., A SZILIKONPÁNT - Eredetileg arra találták ki, hogy láthatatlan legyen, csak hát ez nem igazán jött össze. Szerencsére nem sokáig tartotta magát, nagyjából 1-1,5 évig volt divatban (még 2000 környékén), aztán szépen lassan mindenki rájött, hogy a tervezett funkcióját nem igazán tölti be. 
Ahhoz képest, hogy még csak nem is láthatatlan, kényelmetlen, dörzsöl és sokaknál irritációt okoz. Ma már csak az igazán elvetemültek hordják, akikre nem hatnak a legújabb divatirányzatok és eltántoríthatatlanul kitartanak az eredeti elképzeléseik mellett. 
Végül is ez nem baj, hiszen nem kell mindenkinek beállnia a sorba. Mindenesetre, akit érdekel, mára már ez is a ciki kategóriába került. 
(A megoldás ennél sokkal egyszerűbb, pánt nélküli felsőhöz pánt nélküli melltartó. Ha mindenképpen szükséges a melltartó, akkor kevésbé ciki, ha hasonló színű, mint a felső. A keresztpántos felsőknél pedig célszerű keresztbe tenni a melltartó pántját is. Mindjárt szebb lesz az összkép.)

Szilikonpánt baki

3., Leggings, mint nadrág - Számomra ez az egyik legérthetetlenebb elképzelés, amit nagyon sok nő a mai napig nem képes feladni. Pedig már a csapból is folyik, hogy a leggings nem nadrág! Nem ildomos nadrágként hordani, hiszen ahhoz túlságosan is vékony és testhez simuló. Sokkal többet mutat, mint gondolnánk (és szeretnénk). Bizonyára sokan összekeverik  a fitneszruhákkal, amik önmagukban is hordhatók, persze szigorúan csak a konditermekben vagy a futópályán, na és persze az edzőteremben. A hétköznapi életben, az utcán szembetalálkozva a lenti látványok bármelyikével azért minden esetben elgondolkodom, hogy egy teljes alakos tükör nagyon hasznos lehet otthon, és persze nem árt használni sem. Vagy ez a viselője szerint tényleg rendben van így?


Leggings baki


4., Rövid ujjú ing nyakkendővel - Nyáron valljuk be nem egy egyszerű feladat összeállítani az irodai szettünket, mivel fontos, hogy kényelmes legyen, jól érezzük magunkat benne, de olyan is legyen, amely a munkahelyi öltözködési szabályoknak is eleget tesz. Ha így öltözködünk tuti, hogy senki nem fog komolyan venni minket, hiszen egy 7 éves kisdobos kinézetű férfi inkább tűnik viccesnek, mint komolynak.

Rövid ujjú ing nyakkendővel baki

5., Minta kavalkád – Az idei őszi/téli trendekben is fontos játszanak a minták, a rajzfilm figurák, a feliratok, a színek és a textúrák sokasága is, azonban igyekezzünk ne ész és fék nélkül kombinálni ezeket, mert akkor könnyen áteshetünk a ló túl oldalára, mert akkor életbe lép a „papagáj effektus”, vagyis, hogy a megjelenésünkön úrrá lesz a káosz.
Túl sok állatminta - Felmérések szerint ez a legközönségesebb dolog, amit csak elkövethetsz. Ha szereted az állatmintás cuccokat, szorítkozz öltözékenként egyetlen darabra, és ezt helyezd el a megjelenésed egy stratégiai pontján, hogy garantáltan minden szem rászegeződjön.

Mintakavalkád baki


6., Kitenni mindent a „kirakatba”? - Attól, hogy mindent kivillantunk, abszolút nem leszünk dögösek. Éppen ellenkezőleg az esetek legnagyobb részében visszatetszést váltunk ki az emberekből. Amúgy ez az egyik leggyakoribb hiba, a divat nagykönyvekben is…. Persze néhány esetben szemet hunyhatunk a dolog felett, például ha mondjuk nagyon fiatal az ember, hiszen akkor ezt nem vesszük olyan szigorúan. Véleményem szerint már gyermekkorban érdemes tudatosítani csemetéinkben azt, hogy mit és hogyan illendő viselnünk. Így idejekorán megtaníthatjuk őket arra, hogy attól függetlenül, hogy mindent megmutatnak magukból még egyáltalán nem biztos, hogy pozitív értelemben fogják felhívni magukra a figyelmet, sőt…..

Kirakat baki

7., A karácsonyfa effektus - Egy csinos kis összeállítás, pár gondosan kiválasztott ékszer - ez igen! De itt eshetünk a legkönnyebben túlzásokba, hiszen mostanában nagyon divatosak a nagy és feltűnő ékszerek, a csillogás és halmozás, de szigorúan csak a jó ízlés keretein belül. Az szintén egy nagy divatbakinak számít, ha magunkra aggatunk mindent, amit csak találunk.

Karácsonyfa baki

8., A méret a lényeg! A megfelelő méret!!!! - Egy kardigán azért oversize, mert olyan a szabása – attól még a 38-as méret a 38-as méretűn, a 42-es pedig a 42-es méretet viselőn fog jól kinézni. Főként turkálókban vagy megörökölt ruhadarabok esetében könnyű beleesni abba a csapdába, hogy a nem megfelelő méretű ruhát tesszük a magunkévá. Ismered a mondást: "mint tehénen a gatya?" Ha nem szeretnéd saját magaddal kapcsolatban hallani, csak a saját méretedben vásárolj ruhát! 

Túl nagy baki

9., A kényszerzubbony effektus - A szűk ceruzaszoknya, amiben lépni sem tudsz, a nadrág, amiben nem kapsz levegőt, a platformcipő, amiben lehetetlenség járni – búcsúzz el tőlük. Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan ruhákban töltsük, amelyek hátráltatnak és frusztrálnak bennünket!
E mellett, ha egy számmal kisebb ruhát veszel a kelleténél, semmivel nem leszel szexisebb, viszont minden apró hurkára felhívod a figyelmet. Inkább szavazz a pont rád illő méretre és a jó szabásra.

Kényszerzubbony baki

10., Alkalmi vagy nem alkalmi, ez itt a kérdés? - Ha az esti parti előtt semmiképp nem tudsz átöltözni, akkor legalább egy laza cipővel vegyél vissza a túlöltözöttségből. Igen, az elegáns cucchoz is felvehetsz tornacipőt, vagy lapos sarkú szandált, hogy aztán azt indulás előtt a magaddal vitt tűsarkúra cseréld. De semmiképpen nem szerencsés koktélruhában ebédelni a munkahelyi étkezdében.

11., Túlzásba vitt állatminták - Felmérések szerint ez a legközönségesebb dolog, amit csak elkövethetsz. Ha szereted az állatmintás cuccokat, szorítkozz öltözékként egyetlen darabra, és ezt helyezd el a megjelenésed egy stratégiai pontján, hogy garantáltan minden szem rá szegeződjön.

Állatminta baki


Még néhány divatbaki a teljesség igénye nélkül:

- Természetes ellenes bőrszín az arcon és testen egyaránt – túlzott barnító krém, testfújás stb.

- Napszemüveg viselése beltéren, illetve társaságban – súlyos tapintatlanság is!!!!!

- Prémium világmárkák másolatainak viselése – inkább válasszunk egyszerűbb, olcsóbb és kevésbé hivalkodó darabokat!


Kernya Mariann (#MAYAstylist)

Fotók: Internet